Placuszki z cukinią i świeżą miętą

4.5 (142 ocen)

  • 25 min

Dodatek mięty w tych placuszkach to strzał w dziesiątkę,dzięki niej cukinia zyskała na smaku ,można serwować je solo lub polane ketchupem.

  • 25 min

Składniki:

  • 1 mała cukinia młoda
    1/2 pęczka świeżej mięty
    1 łyżka posiekanego szczypiorku
    czubrica zielona do smaku
    2 łyżki startego sera żółtego
    1 jajko
    3 łyżki bułki tartej
    sól morska do smaku
    pieprz kolorowy do smaku
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Placki Ser

Placuszki z cukinią i świeżą miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smażymy 1. Cukinię i miętę myjemy osuszamy.Cukinię ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach,solimy mieszamy i zostawiamy na durszlaku aby puściła sok.Następnie dobrze odciskamy z nadmiaru soku .Przekładamy do miski.Miętę drobno siekamy dodajemy do cukinii,tak samo szczypior i resztę składników,wbijamy jajko,doprawiamy do smaku czubricą solą i pieprzem kolorowym z młynka,mieszamy.Smażymy na patelni na niewielkiej ilości oleju z każdej strony na rumiano formując łyżką okrągłe placuszki. Podajemy na ciepło choć na zimno też smakują doskonale.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Mięta Ser żółty Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować