PLACUSZKI TWAROGOWE Z PORZECZKAMI

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne, ekspresowe placuszki twarogowe, do których czerwone porzeczki pasują rewelacyjnie.

  • 30 min

Składniki:

  • 250 g chudego twarogu
    1 szklanka mleka
    2 jajka
    3 łyżki cukru
    25 g drożdży
    2 szklanki mąki pszennej
    150 g czerwonej porzeczki
    ojej do smażenia
    cukier puder d posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Placuszki twarogowe z porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1y62swq 1. Twaróg przekładamy do miski, dokładnie rozdrabniamy widelcem lub mielimy wcześniej w maszynce. Dodajemy 2 jajka, wlewamy mleko rozmieszane z drożdżami i cukier. Mieszamy, następnie wsypujemy mąkę i porzeczki, dokładnie mieszamy trzepaczką aż powstanie jednolite, gładkie ciasto.
  • image-07p6ngp 2. Na patelni rozgrzewamy olej ( nie za dużo, tyle aby dno nie było suche ), nakładamy po łyżce ciasta, formując placuszki. Pieczemy kilka minut, z każdej strony,na małym ogniu aż ładnie się zarumienią.
    Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem lub polewamy syropem, dekorujemy owocami i podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg Porzeczki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować