PLACUSZKI RYŻOWE

4.83 (208 ocen)

  • 30 min

Prosty i szybki sposób na popołudniową przekąskę :)

  • 30 min

Składniki:

  • 1 torebka ryżu
    1 1/4 szklanki mleka
    1 1/4 szklanki mąki
    1 jajko
    5 łyżeczek masła
    1/2 łyżeczki soli
    1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    dżem
Wystaw ocenę:

4.83 (208 ocen)

Zobacz również:

Desery

Placuszki ryżowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Do mąki dodaj proszek do pieczenia i sól, wlej mleko i dokładnie wymieszaj. Dodaj ugotowany ryż i jajko, ponownie wymieszaj. Na koniec roztop masło i dodaj do masy. Łyżką kształtuj małe placuszki i smaż z obu stron na złoty kolor. Podawaj z ulubionym dżemem :)

Porady

Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie, dodaj jeszcze trochę mąki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować