Placuszki razowe

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Sycące, doskonałe na letnie śniadanie ;)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 3 sztuki
    - mleko: 1 szklanka
    - brązowy cukier: 1 łyżka
    - woda: 0.33 szklanki
    - stopione masło: 75 gramów
    - soda: 0.5 łyżeczki
    - mąka razowa bezglutenowa lub zwykła: 150 gramów
    - jogurt naturalny: 1 szklanka
    - truskawki i banany: 1 szklanka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placuszki razowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiej, wymieszaj z sodą. Jajka ubij z cukrem. Dodaj powoli mleko, a następnie po łyżce mąki.
  • 2. Wlewaj masło, a na końcu wodę. Mieszanka powinna być gęsta i dość gliniasta.
  • Placuszki 3. Placuszki smaż na rozgrzanej patelni, po około 30 s z jednej strony.
  • Placuszki 4. Po tym czasie, przewracaj na drugą, uważając aby zbytnio nie przyrumienić placuszków.
  • 5. Podawaj z jogurtem, truzkawkami i bananami (lub innymi dodatkami).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować