Placuszki po bojkowsku

4.5 (173 ocen)

  • 15 min

Pyszne placuszki z mojej kuchni regionalnej. Podajemy z sosem czosnkowym

  • 15 min

Składniki:

  • kapusta kiszona 1 szklanka
    mąka
    jajko 3 szt
    sól ziołowa
    pieprz czarny
    śmietana 1 łyżka
    olej do smażenia
    czosnek
    majonez
    jogurt naturalny
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Placuszki po bojkowsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę kiszoną odciskamy i kroimy w mniejsze kawałki.
    Dodajemy jajka. Mieszamy . Następnie dodajemy śmietanę . Jeszcze raz mieszamy . Dodajemy tyle maki aby ciast było dość gęste. Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Na patelni rozgrzewamy olej. Nakładamy łyżką placuszki i smażymy z obu stron na złoto. Robimy sos czosnkowy. Czosnek wyciskamy do majonezu i jogurtu , doprawiamy solą do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować