Placuszki marchewkowe z serem i natką

0 (0 ocen)

  • 20 min

Placki marchewowe z serem i natka....przyznam ze smakiem zaskoczyły mnie sama... delikatne, aromatyczne i pyszne:) Podałam je z keksem z jogurtu naturalnego-polecam

  • 20 min

Składniki:

  • 4 młode marchewki
    2 jajka
    ok. 3/4 szkl. mąki pszennej
    10 dag sera żółtego
    posiekana natka pietruszki
    sól
    pieprz ziołowy
    szczypta świeżo zmielonego pieprzu,
    2 łyzki oleju
    oraz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Placki Ser

Placuszki marchewkowe z serem i natką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew umyc , obrac zetrzeć na tarce o dużych oczkach Do startej marchewki dodać jajka, starty na dużych oczkach ser, olej, posiekana natkę, make oraz przyprawy . Nabierać łyzką porcje , formowac kotleciki i smażyć na patelni z obu stron na złocisty kolor. Tuz przed podaniem mozna udekorować keksem z jogurtu naturalnego, smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Sery Natka pietruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować