Placki marchewowe z serem i natka....przyznam ze smakiem zaskoczyły mnie sama... delikatne, aromatyczne i pyszne:) Podałam je z keksem z jogurtu naturalnego-polecam
20 min
Składniki:
4 młode marchewki
2 jajka
ok. 3/4 szkl. mąki pszennej
10 dag sera żółtego
posiekana natka pietruszki
sól
pieprz ziołowy
szczypta świeżo zmielonego pieprzu,
2 łyzki oleju
oraz
olej do smażenia
Placuszki marchewkowe z serem i natką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Marchew umyc , obrac zetrzeć na tarce o dużych oczkach Do startej marchewki dodać jajka, starty na dużych oczkach ser, olej, posiekana natkę, make oraz przyprawy . Nabierać łyzką porcje , formowac kotleciki i smażyć na patelni z obu stron na złocisty kolor. Tuz przed podaniem mozna udekorować keksem z jogurtu naturalnego, smacznego:)
Komentarze