PLACUSZKI JAGLANO-JABŁKOWE BEZ JAJEK

4.48 (195 ocen)

Placuszki są naprawdę smaczne i sycące, moim dziewczynkom bardzo smakowały. Z podanych składników wyszło mi 8 placuszków po około 55 kcal jeden.

Składniki:

  • 100 g jabłka
    200 g ugotowanej kaszy jaglanej
    40 g mąki pszennej
    2 łyżki soku z cytryny
    15 g ksylitolu
    1/2 łyżki oleju rzepakowego
Wystaw ocenę:

4.48 (195 ocen)

Zobacz również:

Desery Placki Przekąski

Placuszki jaglano-jabłkowe bez jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-087dc00 1. Jabłko umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Skropić sokiem z cytryny. Kaszę odrobinę zmiksować w blenderze. Dodać do startego jabłka.
  • image-0i5hgkm 2. Dodać ksylitol i mąkę. Wymieszać dokładnie na jednolitą masę. Patelnię mocno rozgrzać i musnąć olejem. Kłaść po łyżce ciasta i smażyć na rumiano z obu stron. Podawać z jogurtem lub odrobiną domowego dżemu.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Kasza jaglana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować