Placuszki cukiniowo- marchewkowe

0 (0 ocen)

  • 5 min

Pyszne warzywne placki, które przygotujemy w kilka chwil

  • 5 min

Składniki:

  • 1 szklanka mleka
    2 jajkoa
    9 czubatych łyżek mąki pszennej
    30 dag cukini
    2 średnie marchewki
    Sól
    pieprz

Placuszki cukiniowo- marchewkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko miksujemy z jajkiem i mąką. Dodajemy startą na grubych oczkach cukinię i marchewkę oraz trochę soli i odrobinę pieprzu, dokładnie mieszamy. Na rozgrzanym oleju smażymy na rumiano średniej wielkości placuszki. Podajemy na słodko z kwaśną śmietaną i cukrem (lub samym cukrem), albo z sosami: grzybowym, pieczakowym, itp.

Porady

Placuszki odsączamy na papierowych ręcznikach

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy