Placuszki cukiniowo-bakłażanowe z kiełbasą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min

Te kotleciki polecam na szybki i smaczny obiadek:)))

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki na 3 porcje:
    1 cukinia
    1 bakłażan
    1 duża cebula
    1 ząbek czosnku
    1 łyżka siemienia lnianego
    15 dkg kiełbasy
    1 jajko
    2 łyżki mąki zwykłej
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    pieprz ziołowy
    przyprawa do potraw Kucharek
    ser żółty do posypania
    pomidor pokrojony w kostkę
    tłuszcz do smażenia

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Placuszki cukiniowo-bakłażanowe z kiełbasą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bakłażan myjemy, oczyszczamy z pestek i kroimy na cztery części a następnie w plasterki. Dokładnie je solimy i pozostawiamy na 15 minut po czym płuczemy wodą.
  • 2. Cebulę i czosnek kroimy w kostkę i smażymy na tłuszczu. Usmażone przekładamy do miski.
  • 3. Kiełbasę również kroimy w kostkę i smażymy.
  • 4. Bakłażan przyprawiamy dusimy pod przykryciem 10 minut. Cukinię obieramy i trzemy w robocie kuchennym na tarce o średnich oczkach
  • 5. Wszystko przekładamy do miski z cebulą. Dodajemy siemię, mąkę zwykłą i ziemniaczaną, jajko i mieszamy.
  • 6. Łyżką nakładamy dość duże porcje na rozgrzany tłuszcz i smażymy z obu stron do momentu zarumienienia.

Porady

Gotowe kotleciki posypujemy startym serem żółtym a na niego dajemy pomidor.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PP_09-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować