Placuszki Chłodnikowe

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

zdrowe i smaczne

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 ml greckiego jogurtu naturalnego
    1,5 dużego ogórka szklarniowego
    1 łodyga selera naciowego pozbawiona włókien
    2-3 łyżki kukurydzy, tyle ile lubimy
    1 łyżeczka czosnku granulowanego
    Pieprz kolorowy swieżo zmielony
    Troszeczkę soli
    Szczypta ziół włoskich
    Koperek posiekany, tyle ile lubimy, ok. 2 łyżki
    Szczypiorek posiekany
    Sok z połowy cytryny,do smaku
    3 jajka roztrzepane
    Ok. 10 łyżek mąki pszennej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Placki

Placuszki chłodnikowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Placuszki Chłodnikowe 1. Ogórek obrać ze skórki i zetrzeć na grubych oczkach tarki. Tak samo zetrzeć seler naciowy
    Lekko posolić i umiescić na sitku, celem dokładnego osączenia z soku.
    Następnie połączyć z jogurtem,koperkiem,szczypiorkiem, kukurydzą.
    Doprawić do smaku pieprzem, ziołami włoskimi, czosnkiem i sokiem z cytryny.
    Dodać jajka i mąkę. Wymieszać dokładnie.
    Ciasto ma być gęste. Smażyć na rozgrzanym oleju i osączyć na bibule.
    Podać z sosem czosnkowym lub po prostu z cukrem czy też dżemem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt naturalny Kukurydza Seler Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Dla dzieci Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować