Placuszki bananowo-dyniowe z cynamonem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Placuszki dyniowo-bananowe z dodatkiem żurawiny i orzechów włoskich. Banany spowodowały, że masa stała się kleista i zwarta, placuszki nie potrzebują więc jajka. Pachną cynamonem, żurawina dodaje im smaku, a orzechy włoskie chrupkości, Bezglutenowe i bezjajeczne.

  • 40 min

Składniki:

  • • 1,5 szklanki startej dyni
    • 2 rozgniecione banany
    • 2 łyżki suszonej żurawiny
    • 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich
    • 1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej
    • 1 łyżeczka cynamonu
    • olej do smażenia

Placuszki bananowo-dyniowe z cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Banany wymieszać ze startą dynią.
    • Żurawinę zalać wrzącą wodą na kilka minut, odsączyć i dodać do masy dyniowej.
    • Całość wymieszać z mąką ziemniaczaną i orzechami włoskimi.
    • Odstawić masę na placuszki na 10 minut.
    • Smażyć małe porcyjki z obu stron na złoty kolor.

Porady

Podawać z syropem klonowym lub miodem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy