Placki ziemniaczano-groszkowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Wiosenne zioła zimą smakują najlepiej.

  • 30 min

Składniki:

  • - 1 cebula
    - 1 puszka groszku
    - 3 szklanki ugotowanych ziemniaków
    - 1 szklanka zsiadłego mleka
    - 2 jajka
    - ¾ szklanki mąki pszennej
    - łyżka koperku
    - łyżka natki pietruszki
    - łyżeczka soli, pieprz
    - olej do smażenia

Placki ziemniaczano-groszkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Groszek zmiksuj za pomocą blendera lub rozgnieć widelcem. Dodaj resztę składników i wymieszaj.
  • Placki ziemniaczano-groszkowe 2. Masa ma mieć gęstą konsystencję i nie powinna rozpływać się na patelni.
  • Placki ziemniaczano-groszkowe 3. Nakładaj po łyżce na rozgrzanym tłuszczu i smaż placki z dwóch stron, aż do momentu, gdy się dobrze przyrumienią.

Komentarze

Podobne przepisy