Placki ziemniaczane z kornetkami i fetą

4.5 (143 ocen)

  • 10 min

Tradycyjne placki ziemniaczane z pysznymi dodatkami stanowią naprawdę smaczny obiad na szybko, polecam :)

  • 10 min

Składniki:

  • Placki (2 duże sztuki):

    3 ziemniaki
    mała cebula
    jajko
    2 łyżki mąki
    sól, pieprz do smaku

    Dodatki:

    3 kiełbaski kornetki
    2 duże kawałki marynowanej papryki
    2 ząbki marynowanego czosnku chilli
    10 marynowanych mini cebulek
    50 g sera feta
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Placki Placki ziemniaczane

Placki ziemniaczane z kornetkami i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kornetki kroimy na małe plasterki i podsmażamy na łyżce oleju, gdy się zrumienią dodajemy pokrojoną paprykę, posiekany czosnek i przekrojone na pół cebulki
  • 2. Podsmażoną całość przekładamy do miseczki a na patelnię dodajemy jeszcze 3 łyżki oleju.
  • 3. Umyte i obrane ziemniaki ścieramy na papkę wraz z cebulą.
  • 4. Dodajemy jajko i 2 łyżki mąki, doprawiamy do smaku.
  • 5. Mieszamy i wykładamy na rozgrzany olej formując 2 duże placki. Gdy podsmażą się z jednej strony przewracamy je i układamy na wierzchu nasze dodatki.
  • 6. Gdy placki usmażą się z drugiej strony układamy je na talerzu i posypujemy pokrojoną w kosteczkę fetą.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta Kiełbasa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować