Placki ziemniaczane z kornetkami i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kornetki kroimy na małe plasterki i podsmażamy na łyżce oleju, gdy się zrumienią dodajemy pokrojoną paprykę, posiekany czosnek i przekrojone na pół cebulki
2.Podsmażoną całość przekładamy do miseczki a na patelnię dodajemy jeszcze 3 łyżki oleju.
3.Umyte i obrane ziemniaki ścieramy na papkę wraz z cebulą.
4.Dodajemy jajko i 2 łyżki mąki, doprawiamy do smaku.
5.Mieszamy i wykładamy na rozgrzany olej formując 2 duże placki. Gdy podsmażą się z jednej strony przewracamy je i układamy na wierzchu nasze dodatki.
6.Gdy placki usmażą się z drugiej strony układamy je na talerzu i posypujemy pokrojoną w kosteczkę fetą.
Smacznego :)
Komentarze