Placki ziemniaczane z kapustą i koperkiem

4.47 (161 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Placki są pyszne, jeśli dysponujemy robotem, w którym możemy zetrzeć ziemniaki będą bardzo szybkie w przygotowaniu.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ziemniaki: 0.5 kilograma
    - biała kapusta: 20 dekagramów
    - cebula: 1 sztuka
    - koperek swieżo posiekany: 2 łyżeczki
    - Jajko: 1 sztuka
    - pieprz: 1 szczypta
    - sól: 1 szczypta
    - mąka: 1 łyżka
    - olej do smażenia placków: 300 mililitrów
Wystaw ocenę:

4.47 (161 ocen)

Zobacz również:

Placki Placki ziemniaczane

Placki ziemniaczane z kapustą i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy i ścieramy w robocie lub na tarce. Koperek i cebulę drobniutko kroimy. Kapustę drobno szatkujemy.
  • 2. W misce mieszamy wszystkie składniki, tj. starte ziemniaki, cebulę, koperek i kapustę. Dodajemy jajko, łyżkę mąki i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • 3. Smażymy na głębokim oleju z obu stron aż placki będą zarumienione. Podajemy z jogurtem naturalnym, kefirem lub śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować