Placki ziemniaczane z cebulką i koperkiem

0 (0 ocen)

Uwielbiam różne kombinacje placków ziemniaczanych!

Składniki:

  • 1 kg ziemniaków
    1/2 pęczka koperku świeżego
    1 średnia cebula
    1 jajko
    3 łyżki mąki pszennej
    2 płaskie łyżeczki soli
    1/4 łyżeczki pieprzu
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki Placki ziemniaczane

Placki ziemniaczane z cebulką i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • cebula i koperek 1. Cebulę pokroić w drobną kostkę, koperek poszatkować.
  • masa ziemniaczana 2. Ziemniaki zetrzeć na tarce o oczkach do placków ziemniaczanych lub za pomocą maszynki. Oddzielić białko od żółtka. Białko ubić, a żółtko dodać do ziemniaków. Dodać również mąkę pszenną, sól i pieprz, wymieszać.
  • dodać pianę 3. Dodać ubite białko, delikatnie wymieszać.
  • dodac cebulę i koperek 4. Dodać pokrojoną cebulę i poszatkowany koperek.
  • smażenie placków 5. Smażyć placki na rozgrzanym tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Koper Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować