Placki ziemniaczane z cebulą i czosnkiem

4.5 (155 ocen)

  • 50 min

Czosnek nadaje ostrości potrawie. Najlepszym dodatkiem do tych placków jest kwaśna śmietana z startym ogórkiem

  • 50 min

Składniki:

  • - 0,5kg ziemniaków
    - 2 duże cebule
    - 2 ząbki czosnku
    - 1 jajko
    - 2 łyżki mąki
    - sól i pieprz
    - olej
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki ziemniaczane z cebulą i czosnkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy,myjemy i ścieramy na tartce o małych oczkach do miski. Dodajemy również startą na tartce cebulę i drobno posiekany czosnek. Wbijamy jajko,wsypujemy mąkę i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i kładziemy małymi porcjami placki,które smażymy aż się mocno zarumienią na wolnym ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Czosnek Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować