placki z resztkami...

0 (0 ocen)

  • 30 min

placki są pyszne,my jemy je z keczupem na ciepło i na zimno.Wspaniałe na kolację.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki,1 szklanka mleka,1 jajo,1 cebula,resztki wędliny,kiełbasy,3 duże pieczarki ,sól, pieprz, przyprawa uniwersalna, olej do smażenia.,2 łyżki masła/margaryny, natka pietruszki jak ktoś lubi.

Placki z resztkami... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. z mąki,mleka i jajka robimy ciasto naleśnikowe jeśli jest za rzadkie dodajemy więcej mąki a jeśli za gęste wówczas mleka.Wędliny i cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oleju,odstawiamy do ostygnięcia.Pieczarki kroimy w kosteczkę i smażymy na maśle potem wraz z wędlinami dodajemy do ciasta. Ciasto przyprawiamy według uznania sól. pieprz,przyprawa uniwersalna, ja dodaje natkę pietruszki bo lubię. wszystko dobrze mieszamy. Rozgrzewamy na patelni olej i łyżką wylewamy małe placki jak ziemniaczane. Smażymy z obu stron aż się zarumienią. Wykładamy na talerz i polewamy keczupem. SMACZNEGO.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy