Placki z kaszy jęczmiennej

4.5 (191 ocen)

  • 20 min

Ulubione mojego synka

  • 20 min

Składniki:

  • szklanka kaszy jęczmiennej, 2 drobno utarte marchewki, posiekana cebula, posiekany ząbek czosnku, łyżka posiekanej natki pietruszki, 3 łyżki oliwy, 2 jajka, sól i pieprz, bułka tarta do panierowania, łyżeczka mielonej kurkumy, szczypta mielonej gorczycy, szczypta mielonego kopru właskiego
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki z kaszy jęczmiennej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Placki z kaszy jęczmiennej 1. Ugotować kaszę do miękkości, wrzucając na dwie szklanki wrzątku. Oliwę rozgrzać na patelni i usmażyć do miękkości warzywa. Doprawić kurkumą, gorczycą i koprem. Warzywa powinny być miękkie i lekko zarumienione. Wymieszać kaszę z warzywami i natką pietruszki, doprawić solą i pieprzem, wbić jajka i wymieszać. Panierować w bułce tartej i smarzyć na oleju nieduże placuszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować