Placki z kaszy gryczanej i pietruszki

4.5 (184 ocen)

  • Łatwy

Połączenie kaszy gryczanej, ziemniaka, pieczarek i pietruszki w pysznym placuszku serwowanym z roztapiającym się masełkiem.

  • Łatwy

Składniki:

  • - kasza gryczana prażona: 100 gramów
    - ziemniak duży: 1 sztuka
    - cebula: 0.5 sztuki
    - pieczarki: 3 sztuki
    - jajka: 2 sztuki
    - mąka gryczana: 1 łyżka
    - natka pietruszki, drobno posiekana: 4 łyżki
    - masło: 50 gramów
    - sól: 3 szczypty
    - pieprz: 3 szczypty
    - olej: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki z kaszy gryczanej i pietruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Placki z kaszą gryczaną 1. Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Gryczane placki z pietruszką 2. Ziemniaka tarkujemy na tarce o małych oczkach, dodajemy drobno pokrojoną cebulę, pieczarki, wsypujemy kaszę, mąkę, wbijamy jajka, wsypujemy pietruszkę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dobrze mieszamy. Smażymy na oleju z obu stron do zarumienienia. Podajemy na gorąco z masłem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kasza gryczana Pieczarki Pietruszka Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować