Placki z kabaczka

4.49 (152 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

Pyszne delikatne placuszki z kabaczka, które możemy serwować z ulubionym sosem, greckim jogurtem lub po prostu zjeść je same. Łatwe i ekspresowe danie.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na 10 szt:
    400 g kabaczka (już po obraniu i wypestkowaniu)
    3 łyżki mąki pszennej
    1 mała łyżeczka mąki ziemniaczanej
    1 jajko
    1 średnia marchewka
    przyprawa do warzyw z grilla
    sól
    pieprz
    czerwona słodka papryka w proszku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (152 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki z kabaczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kabaczka obieramy, pozbywamy się nasion i ścieramy na grubych oczkach (w razie potrzeby lekko odcisnąć, u mnie nie trzeba było).Marchew również ścieramy. Do kabaczka dodać mąkę, jaja i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju z obu stron. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kabaczek

Notka redakcyjna

PP_10-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować