Placki z cukinii i koperkiem

4.5 (159 ocen)

  • 15 min

przepis na smaczne placki z sezonowych cukinii z mojej działki :)

  • 15 min

Składniki:

  • 1 duża cukinia albo 2 małe
    1 jajko
    100 ml mleka
    około 4 łyżki mąki pszennej
    koperek,
    szczypiorek
    sól, pieprz, czosnek granulowany
    odrobinę maggi - jeśli ktoś lubi sos sojowyolej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki z cukinii i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię wraz ze skórką ścieramy na tarce. Solimy i odstawiamy na kilka minut aby cukinia puściła zbędny sok.
  • 2. W tym czasie przygotowujemy ciasto naleśnikowe. Mieszamy jajko, mleko i mąkę. Do ciasta naleśnikowego dajemy odciśnięte z soku cukinię, doprawiamy koperkiem, szczypiorkiem, solą i pieprzem, czosnkiem granulowanym.
  • 3. Smażymy na rozgrzanym oleju placki z obu stron. (1 placek to około 1 łyżki stołowej cukinii z ciastem).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować