• Placki rybaka

    Autor: Natalia Pietrzyk, Radom

  • Są puszyste. Najlepiej smakują z sosem pieprzowym. Doskonałe na ciepło i na zimno.

  • Składniki

    ● paprykarz szczeciński z łososiem (33 dag)
    ● 6 jajek
    ● 4 łyżki mąki pszennej
    ● op. serka wiejskiego
    ● szczypiorek
    ● przyprawa uniwersalna
    ● olej do smażenia

  • Sposób przygotowania

    1.

    Szczypiorek myjemy, osuszamy i drobno siekamy.

    2.

    Paprykarz mieszamy ze szczypiorkiem, serkiem, mąką i żółtkami. Doprawiamy przyprawa uniwersalna. Białka ubijamy na sztywną pianę. Przekładamy do masy i delikatnie mieszamy.

    3.

    Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką nabieramy niewielkie porcje ciasta i smażymy z obu stron na rumiano.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    w_kilka_chwil, paprykarz szczeciński z łososiem
  • 1 komentarz
    • Gość
      2012-08-11T19:36:39+02:00 Smakoszka (gość) IP: 87.96.*.*
      Smakowicie to wyglada! Napewno wypróbuje!

Autor: Natalia Pietrzyk, Radom

RedakcjaPP 5900

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-08-01T18:07:54+02:00

1148 odwiedzin

Dodane przez: RedakcjaPP


Sprawdź książki z tym przepisem

Zdobyte wyróżnienia:

Opublikowany w Przyślij Przepis
Zobacz PDF z przepisem »
Przepis z magazynu: PPWS_07-2011

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »