Placki mięsne z dyniowym puree

0 (0 ocen)

  • 15 min

alternatywa dla ziemniaków

  • 15 min

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego
    1 jajko
    1 cebula
    sól, pieprz
    1 mała dynia lub kawałek (około 1kg)
    kawałek korzenia imbiru
    łyżka masła
    olej do smażenia

Placki mięsne z dyniowym puree - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w drobną kostkę, łączymy z mięsem, jajkiem, doprawiamy do smaku. Formujemy placuszki i smażymy na oleju.
    Dynię obieramy ze skóry, kroimy w dużą kostkę i gotujemy do miękkości.
    Odcedzamy, dodajemy sól, pieprz, starty imbir, łyżkę masła i miksujemy na puree.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy