Placki grzybowe

4.5 (167 ocen)

  • 30 min

Często goszczą w naszym domu latem i jesienią . Są naprawdę pyszne i niedrogie.

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g. grzybów ( mogą być dowolne u mnie podgrzybki ) , 2 jajka , mała cebula , 3 łyżki mąki pszennej , przyprawy ( vegeta , maggi , papryka ostra ).
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki grzybowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Surowe grzyby zetrzeć na tarce o dużych oczkach , a następnie sparzyć wrzątkiem. Przecedzić i odcisnąć resztę wody. Cebulę pokroić w drobną kostkę i dodać do grzybów . Doprawić wedle uznania , wbić 2 jajka i wsypać mąkę. Wymieszać do połączenia składników. Smażyć z obu stron na brązowy kolor. Smacznego !

Porady

Placki można podawać ze śmietaną lub ketchupem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować