Placek ten jest tani i dietetyczny, bo bez dodatku mąki i cukru.
30 min
Składniki:
Na dużą tortownicę:
-paczka okrągłych biszkoptów,
- litrowy mus jabłkowy,
-dwie brzoskwiniowe galaretki,
- jedna śmietana kremówka,
-jedna szklanka wody
Placek z musem jabłkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.Na spód tortownicy wykładamy biszkopty.
2. Galaretki rozpuszczamy w szklance wrzątku.
3. Gdy galaretka wystygnie dodajemy mus, mieszamy.
4. Galaretkę z musem odstawiamy na ok. 15 minut do lodówki (jeszcze w garnku).
5. Gdy mus lekko zastygnie przelewamy go na biszkopty, odstawiamy do lodówki.
6. Ubijamy śmietanę, przelewamy ją na zastygnięty już mus.
Porady
Na wierzch można posypać startą czekoladę.
Do musu można można dodać cukier, wedle upodobań.
Komentarze