Placek z kawą inką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto 1: Białka ubic z cukrem, po ubiciu pianę podzielić na 2 części. Do 1 dodać żółtka, mąkę pszenną i proszek Do 2 części mąkę ziemniaczaną i proszek. Na spód formy wylać ciasto 1 i posypać przez sitko prawdziwą kawą. Na to kłaść kupkami białe ciasto i wgnieść je trochę w żółte. Piec jak biszkopt.
2.Ciasto 2: Zrobić jak biszkopt. Po upieczeniu przekroić na pół.
3.Masa: Mąkę, cukier i żółtka rozetrzeć w ½ szkl mleka, resztę mleka zagotować. Ugotować budyń. Wystudzić i utrzeć z masłem.
4.Przełożenie:
½ ciasta 2- krem-wiśnie-ciasto 1- krem-1/2 ciasta2.
Komentarze