Placek wiosenny

0 (0 ocen)

Polecam..

Składniki:

  • Biszkopt:
    6 jajek
    3/4 szklanki cukru
    3/4 szklanki mąki krupczatki
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 łyżeczka octu
    Masa budyniowa:
    1 budyń śmietankowy
    1 kostka margaryny
    Dodatkowo:
    kilka kolorów galaretek
    brzoskwinie

Placek wiosenny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt:Białka ubijać z cukrem, gdy będzie to sztywne dodawać stopniowo po 1 żółtku, na końcu dodać resztę składników i delikatnie wymieszać .Wlać to na blachę o wymiarach 20x25cm, wyłożoną papierem do pieczenia. piec ok 30 minut w temperaturze 180 st.C.
  • 2. Ugotować budyń według przepisu na opakowaniu. Dodawać stopniowo do utartej margaryny.
  • 3. Na gotowy placek wyłożyć masę budyniową, a na nią pokrojone w kawałki brzoskwinie, wylać na to na przemian kolorowe galaretki.

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (199 ocen)

Tort truskawkowy