Placek po węgiersku

5 (183 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Średni

pyszne połączenie placków ziemniaczanych i gulaszu

  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • 0,7 kg ziemniaków-
    2 jaka
    0.3szkl mleka
    2 łyżki mąki
    sól, pieprz:
    1 kg łopatki lub karkówki
    1 duża cebula
    1 duża papryka czerwona
    - przyprawa do gulaszu,
    2 ząbki czosnku,
    sól
    ziele angielskie, pieprz ziarnisty, listek laurowy
    2 łyżki oleju
    2 duże ząbki czosnku:
Wystaw ocenę:

5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Placki Gulasz

Placek po węgiersku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Placek po węgiersku 1. Mięso kroimy na kawałki. Podsmażamy na oleju wraz z pokrojoną cebulą i czosnkiem, doprawiamy solą, pieprzem i resztą podanych przypraw.
    Podlewamy wodą i dusimy do miękkości pod przykryciem . Następnie do mięsa dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę. Całość dusimy do miękkości, Ziemniaki rozdrabniamy w blenderze wraz z cebulą, dodajemy jajka i mąkę. Solimy i pieprzymy. Mieszamy i smażymy duże placki.Następnie na usmażone placki nakładamy po dużej łyżce gulaszu i składamy na pół.Na wierzch kładziemy kleks śmietany.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować