Placek KUBUŚ

4.48 (169 ocen)

  • 2 godz.

PLACEK MÓGŁBY SIĘ WYDAWAĆ TRUDNY W WYKONANIU,A TAK NAPRAWDĘ TO BARDZO ŁATWE CIASTO.Z PEWNOŚCIĄ KAŻDEMU UDA SIĘ GO WYKONAĆ PRAWIDŁOWO.A CO NAJWAŻNIEJSZE JEST PYSZNY.

  • 2 godz.

Składniki:

  • SKŁADNIKI NA BISZKOPT:

    - 4 JAJKA

    - 3/4 SZKL. MĄKI

    - 3/4 SZKL. CUKRU

    - 1 ŁYŻECZKA PR. DO PIECZENIA

    - 1 ŁYŻKA OLIWY

    SZKŁADNIKI KREMU KUBUŚ:

    - 1 L SOKU MARCHWIOWEGO KUBUŚ

    - 3 BUDYNIE ŚMIETANKOWE BEZ CUKRU

    SKŁADNIKI ŚMIETANY:
    -330 ML.ŚMIETANY KREMÓWKI
    -2 ŁYŻKI CUKRU
    - 1/2 ŁYŻECZKI ŻELATYNY


    GORZKA CZEKOLADA
Wystaw ocenę:

4.48 (169 ocen)

Zobacz również:

Placek Desery

Placek kubuś - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    BIAŁKA UBIĆ NA SZTYWNĄ PIANĘ DODAJĄC MAŁYMI PORCJAMI CUKIER.ZMNIEJSZYĆ OBROTY I DODAWAĆ KOLEJNO ŻÓŁTKA.

    SZPATUŁKĄ LEKKO WMIESZAĆ PRZESIANĄ MĄKĘ I PROSZEK . NA KONIEC DODAĆ OLIWĘ WCIĄŻ MIESZAJĄC.

    CIASTO WŁOŻYĆ DO NAGRZANEGO PIEKARNIKA DO 180 ST. I PIEC OKOŁO 30 MIN. (DO SUCHEGO PATYCZKA)
    Z WYSTUDZONEGO BISZKOPTU ŚCIĄĆ LEKKO WIERZCH .



    KUBUSIA ZAGOTOWAĆ, WCZEŚNIEJ ZOSTAWIAJĄC TROCHĘ DO ROZROBIENIA BUDYNIÓW.DO GOTUJĄCEGO SIĘ WLEWAMY ROZROBIONY PROSZEK , ENERGICZNIE MIESZAJĄC.PO CHWILI ZDJĄĆ Z OGNIA.GORĄCY KREM WYKŁADAMY NA BISZKOPT(BY SIĘ BEZPROBLEMOWO ROZPROWADZIŁ) I STUDZIMY.

    ŚMIETANĘ KREMÓWKĘ (330ml.) UBIJAMY Z DODATKIEM 2 ŁYŻEK CUKRU I PŁASKIEJ ŁYŻECZKI ŻELATYNY I WYKŁADAMY NA WYSTUDZONĄ MASĘ.
    POSYPUJEMY CZEKOLADĄ

Porady

KUBUSIA GOTOWAĆ NAJLEPIEJ W WYSOKIM GARNKU,PONIEWAŻ SOCZEK BARDZO PRYSKA

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować