coś dla miłośników słodkich wrażeń. jest naprawdę słodkie, dlatego idealnie pasuje do kawy, najlepiej mocnej i bez cukru :) pachnie orzechami , karmelem i czekolada a smakuje bosko!!
Placek czekoladowo-orzechowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.z podanych składników zagniatamy ciasto, którym wykładamy spód formy. podpiekamy ok 25 min w temp.170 stopni.
nadzienie: masło topimy, dodajemy cukier, miód, kakao, mleko i mąke. dokładnie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia. zdejmujemy z ognia, zastawiamy na ok 5 minut. jajka roztrzepujemy. do jajek powoli wlewamy gorącą masę, lekko ubijając trzepaczką, aż składniki sie połączą. na podpieczony placek wysypujemy orzechy i wylewamy masę. pieczemy ok 45 minut ( 170 stopni). studzimy. najlepiej smakuje z dodatkiem lodów waniliowych lub bitej śmietany.
Komentarze