Pizzowe ślimaczki

5 (157 ocen)

  • 60 min

Bardzo proste i szybkie do zrobienia a takie dobre na zimno jak i na ciepło

  • 60 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    1 koncentrat pomidorowy
    2 ząbki czosnku
    2 łyżeczki ziół prowansalskich
    4 plastrów szynki konserwowej
    20 dag startego żółtego sera
    1 łyżka oliwy
Wystaw ocenę:

5 (157 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pizzowe ślimaczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Koncentrat pomidorowy wyłożyć do miseczki. Dodać zmiażdżony przez praskę czosnek i oliwę. Wymieszać.
  • ... 2. Ciasto francuskie rozłożyć. Posmarować przygotowanym wcześniej sosem pomidorowym. Na sosie poukładać plastry szynki.
  • ... 3. Na całości rozsypać starty żółty ser.
  • ... 4. Zwinąć w roladę.
  • ... 5. Pokroić na plastry ok 2 cm.
  • ... 6. Ułożyć na blaszce farszem do góry.
    Piec 20 min w temp 160 - 180 st C
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować