Pizzowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Drożdże rozpuścić w wodzie, dodać cukier. Wymieszać z mąką i przyprawami, dodać sól i oliwę, po czym wyrobić ręką na jednolite ciasto. Odstawić do wyrośnięcia.
2.Ciasto przełożyć na stolnicę i rozwałkować. Szklanką wyciąć placuszki, którymi następnie wyłożyć posmarowane olejem foremki do babeczek. Składniki sosu wymieszać i rozsmarować na cieście.
3.Cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać starte na grubym oczku pieczarki, pokrojoną paprykę i szynkę i smażyć do odparowania wody. Doprawić pieprzem, solą, ziołami prowansalskimi i słodką papryką. Tak przygotowane pieczarki nałożyć na babeczki. Wierzch posypać tartym żółtym serem i słodką papryką.
4.Piec 30 minut w temp. 180-200 stopni. Smacznego :)
Komentarze