PIZZERKI SCHABOWE

4.5 (188 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne.NA PODSTAWIE PRZEPISU TERESY REDZIMSKIEJ Z ,,PRZYŚLIJ PRZEPIS''Troszkę zmodyfikowałam

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego + 1 mała cebulka
    1 kg schabu pokrojonego w plastry /tylko lekko rozbić/
    0,5 kg pieczarek + 1 mała cebulka
    1 słoik sosu Bolońskiego Łowicz 520 gram
    sól, pieprz, Jarzynka
    1 ząbek czosnku/ja dałam czosnek granulowany
    Starty ser żóty
Wystaw ocenę:

4.5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pizzerki schabowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pizzerki schabowe przed zapieczeniem 1. Blachę z piekarnika wysłać pergaminem.

    Lekko rozbite plastry schabu przyprawić pieprzem i Jarzynką. Przykryć folią i oddstawić na min. 30 minut.

    Mięso mielone połączyć z pokrojoną w kostkę cebulką i 1 ząbkiem czosnku sprasowanym, doprawić do smaku Jarzynką, pieprzem.


    1 cebulkę pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju.
    Dodać pokrojone pieczarki i usmażyć do odparowania płynu.
    Na końcu doprawić Jarzynką i pieprzem
    Na blasze ułożyć plastry schabu.
    Na schabie ułożyć warstwę mięsa mielonego.
    Na mięsie mielonym ułożyć warstwę z pieczarek i cebuli.
    Polać sosem Bolońskim. Oprószyć oregano i bazylią.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec. Pod koniec posypać serem żótym startym i zapiec.
    W orginale czas pieczenia był podany 15 minut + 5 minut na zapieczenie sera.
    Ja piekam 40 minut łącznie z zapieczeniem sera w 180 st.
    Podałam z ziemniakami i sosem pieczarkowym i surówką z pekinki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować