Pizzerinkowe rollsy

4.5 (173 ocen)

Przygotowując pizze po polsku Bieniaszki , zostało mi trochę ciasta. Postanowiłam zrobić takie proste rollsy, które są smaczna i fajną przekąską.

Składniki:

  • Ciasto:
    20 dag mąki
    10 g drożdży
    1,5 łyżki oleju
    1/2 łyżeczki cukru
    mleko
    szczypta soli


    koncentrat pomidorowy
    salami
    mortadela
    ser zółty - plastry
    2 cebule obrane
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Pizza Przekąski Ser

Pizzerinkowe rollsy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mąki dodać rozkruszone drożdże, sól, cukier, olej i ciepłe mleko w takiej ilości aby powstało niezbyt rzadkie ciasto.
    Ciasto przykryć i zostawić w ciepłym miejscu do wrośnięcia.
  • 2. Cebulę kroimy w pół plasterki i przesmażamy na dobrze rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju. Studzimy
  • 3. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na prostokąt o grubości ok 0,5cm.
    Smarujemy ciasto cienką warstwą koncentratu pomidorowego
  • 4. Posmarowane ciasto kroimy na pół.
    Na obie połówki układamy plastry sera, na jednej połówce układamy salami - na drugiej zaś mortadelę. Obie połówki posypujemy smażoną cebulą
  • 5. Ciasto zwijamy w ciasny rulon, kroimy na mniejsze kawałki, które układamy ciasno obok siebie w formie.
    Pieczemy w 180 stopniach około 30-40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mortadela Salami Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować