Pizzerinkowe rollsy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do mąki dodać rozkruszone drożdże, sól, cukier, olej i ciepłe mleko w takiej ilości aby powstało niezbyt rzadkie ciasto.
Ciasto przykryć i zostawić w ciepłym miejscu do wrośnięcia.
2.Cebulę kroimy w pół plasterki i przesmażamy na dobrze rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju. Studzimy
3.Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na prostokąt o grubości ok 0,5cm.
Smarujemy ciasto cienką warstwą koncentratu pomidorowego
4.Posmarowane ciasto kroimy na pół.
Na obie połówki układamy plastry sera, na jednej połówce układamy salami - na drugiej zaś mortadelę. Obie połówki posypujemy smażoną cebulą
5.Ciasto zwijamy w ciasny rulon, kroimy na mniejsze kawałki, które układamy ciasno obok siebie w formie.
Pieczemy w 180 stopniach około 30-40 minut.
Komentarze