PIZZERINKI

0 (0 ocen)

małe,świetnie,w sam raz na przekąskę.

Składniki:

  • 350 gram mąka,
    3dag drożdże,
    pół łyżeczki Sól,
    pół łyżeczki cukierp,
    1-2 szklanki ciepła woda,
    FARSZ,
    500 gram pieczarki,
    10-15 dag salami
    1 sztuka cebula,
    do posmarowania ketchup,
    do posypania ser starty

Pizzerinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • PIZZERINKI 1. Zagniatamy ciasto.Wyrabiamy rękami maczanymi w oleju.
    Odstawiamy do wyrosnięcia.
    Pieczarki drobno siekamy,cebule również i razem podsmażamy na niewielkiej ilości oleju na patelni.Na koniec dodajemy pikantny ketchup i chwilkę razem podsmażamy.
    Ciasto wałkujemy na grubość,jaką lubimy,wykrawamy kółka nieco wieksze niż szklanka(ja wykrawałam małą szklaną miseczką).Przekładamy na blachę wyłorzoną papierem do pieczenia.Każdy krążek ciasta smarujemy ketchupem,nakładamy porcję farszu i posypujemy serem.
    Pieczemy w temp.190 stopni około 15 minut

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy