Pizza z warzywami

0 (0 ocen)

Zawsze robiłam tradycyjną pizze, ale dziś postanowiłam to zmienić i dodać do niej jeszcze warzywa na patelnię.

Składniki:

  • CIASTO NA PIZZE
    woda ciepła - 0,5 szkl
    mąka - 2 szkl
    olej -2 łyżki
    sól
    drożdże - 40 g
    ser żółty - 12 plastrów
    DODATKI:
    warzywa na patelnię po polsku - 450 g
    pieczarki - 5 dużych ( u mnie mrożone)
    cebula - 4 szt
    kiełbasa cienka - 1 pętko
    koncentrat pomidorowy - 2 łyżki
    oregano
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pizza

Pizza z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO NA PIZZE
    Do miski pokruszyć drożdże, dodać olej, szczyptę soli i ciepłą wodę, mieszając do rozpuszczenia drożdży.
  • 2. Następnie dodać mąkę, zagnieść ciasto.
  • Pizza z warzywami 3. Odstawić ciasto na 25 minut w ciepłe miejsce.
  • Pizza z warzywami 4. FARSZ
    Warzywa lekko przesmażyć na tłuszczu.
  • 5. Cebulę obrać, pokroić w pół plastry, kiełbasę w plasterki, przesmażyć.
  • 6. Pieczarki opłukać, osączyć, pokroić, przesmażyć na tłuszczu, wymieszać razem z cebulą i kiełbasą.
  • 7. Blachę wysmarować tłuszczem, wyłożyć ciasto.
  • 8. Ciasto posmarować koncentratem pomidorowym i posypać oregano.
  • 9. Na cieście ułożyć cebulę wymieszaną z pieczarkami i kiełbasą.
  • Pizza z warzywami 10. Następnie wyłożyć warzywa.
  • 11. Pizze wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stop na 30 minut.
  • Pizza z warzywami 12. Po tym czasie wyjąć pizze i ułożyć na niej plastry sera żółtego, i z powrotem wsunąć do piekarnika pizze do rozpuszczenia się sera.
  • 13. Podawać pizze z dowolnymi sosami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować