pizza z tuńczykiem i oliwkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Szybka pizza z tuńczykiem.

  • 60 min

Składniki:

  • 1/3 kostki drożdży,
    2 szklanki mąki,
    2 płaskie łyżeczki cukru,
    pół łyżeczki soli, 3/4 szklanki ciepłej wody
    puszka tuńczyka w sosie własnym (w ładnych, dużych kawałkach)
    garść oliwek
    2 duże pomidory
    starta mozzarella
    2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    oregano
    szczypiorek, ew. cebula
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Pizza

Pizza z tuńczykiem i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę osolić, drożdże zasypać cukrem. Gdy się rozpuszczą, dolać około ciepłej wody, wlać do mąki i zagnieść ciasto. Pozostawić do wyrośnięcia na około godzinę. Wyrośnięte ciasto rozciągnąć na blaszce palcami, posmarować koncentratem pomidorowym, posypać oregano lub przyprawą do pizzy. Nałożyć plastry pomidora, kawałeczki tuńczyka, oliwki i posiekany szczypiorek. Posypać serem. Piec około 30 minut w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Oliwki Pomidor Ryby Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować