pizza z kurczaka a'la Aga

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Potrawa jest prosta, szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna!

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - pierś z kurczaka: 4 sztuki
    - pieczarki: 0.5 kilograma
    - majonez kielecki: 2 sztuki
    - keczup: 1 sztuka
    - przyprawy ( soł, pieprz , inne wg własnego uznania): 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Majonez Pizza

Pizza z kurczaka a'la aga - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka należy pokroic na części tak aby wyłożyć dno całej blaszki od ciasta. Piersi muszą być ciasno ułożone, gdyż stanowią podstawę dania. Należy je posolić i doprawić wg uznania.
  • 2. Na ułożone i przyprawione piersi ukłądamy pokrojone w plastry pieczarki. Może ich być dużo gdyż w piekarniku bardzo maleją. Układamy ścisło.
  • 3. Pieczaski smaryjemy majonezem Kieleckim (koniecznie kieleckim, żaden inny nie nadaje się do tego dania), nak jakbyśmy pizze obsypywali serem. Dokładnie po całej powierzchni. Na koniec robimy zygzaki keczupem.
  • 4. Tak przygotowane danie wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, i pieczemy przez 0,5 godz. Następnie odlewany sos do naczynia (potem może posłużyć jako sos) i zapiekamy przez 10 min.
    Najlepiej smakuje z frytkami lub ćwiartkami ziemniaczków, ale z ziemniakami gotowanymi także świetnie się nadaje.
    SMAcZNEGO
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Kurczak Pieczarki Pierś z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować