Nadziewany kabaczek

0 (0 ocen)

W mojej kuchni nie może zabraknąć warzyw. To jest prawdziwa bomba witaminowa.

Składniki:

  • 1 kabaczek
    1 torebka ryżu
    Mała papryka czerwona i żółta
    15 dag kukurydzy
    1 duża cebula
    Majeranek
    Sól, pieprz

Nadziewany kabaczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kabaczek obierz ze skóry, przekrój na dwie łódeczki i wydrąż miąższ.
  • 2. Ryż ugotuj w lekko osolonej wodzie, odcedź i ostudź.
  • 3. Cebulę obierz a następnie pokrój w kostkę.
  • 4. Papryki umyj, usuń gniazda nasienne i również pokrój w kostkę.
  • 5. Cebulę zeszklij na patelni, dodaj paprykę, ryż i kukurydzę. Dopraw solą ,pieprzem i majerankiem.
  • 6. Powstałe nadzienie włóż do wydrążonego kabaczka. Owiń w folię aluminiową i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Zapiekaj około 50-60 minut w temperaturze 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy