Pizza na ciescie razowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo pyszne ciasto i super dodatki.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki na ciasto:

    125 g mąki żytniej graham
    125 g mąki pszennej
    1/8 szklanki oleju
    1/4 szklanki wody letniej
    12 g drożdży
    2 łyżki cukru
    1 jajo
    sól
    Dodatkowo potrzebne będzie:

    keczup Develey
    4 pieczarki
    1 cebula
    10 plastrów salami
    1 łyżka posiekanej bazylii czerwonej
    kilka listków zwykłej bazylii
    6 plastrów sera z dziurami
    2 łyżki startego sera typu parmezan
    ostry sos Kebab Develey

Pizza na ciescie razowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pizza na razowym cieście 1. Z podanych składników zagnieść ciasto i rozwałkować na natłuszczonej blaszce.
    Ciasto posmarować keczupem.
    Pieczarki obrać i pokroić w plastry, ułożyć na keczupie.
    Na pieczarki pokrojoną w półplasterki cebulę, a na niej plastry salami.
    Bazylię czerwoną posiekać i rozsypać na pizzy, a na niej kilka listków bazylii zwykłej.
    Przykryć plastrami sera i posypać startym parmezanem.
    Zapiekać 15-20 minut w 175 C.
    Podawać z ostrym sosem Kebab.

Porady

Można zrobić z owocami i wtedy będzie pizza hawajska.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy