1.Mąkę wsypać do miski, dodać sól, cukier, olej, a następnie w szklance wody rozpuść drożdże. Wszystkie składniki dobrze wyrobić do jednolitej masy.
Po wyrobieniu kładziemy ciasto na blachę do pieczenia i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Pieczemy aż ciasto się zarumieni.
2.Kiełbasę i cebule kroimy w plasterki, następnie kładziemy na rozgrzany olej smażymy wszystko razem, aż cebula nabierze złocistego koloru. Pieczarki kroimy w krążki i odkładamy do miseczki. Ser ścieramy na tarce.
3.Po zarumienieniu się ciasta wyjmujemy blachę z piekarnika, następnie kładziemy usmażoną kiełbasę z cebulą i na to pieczarki. Wkładamy blachę do piekarnika na 5-10 minut, aż pieczarki się trochę upieką. Po kilku minutach wyjmujemy blachę, posypujemy oregano i serem. Gdy ser się roztopi pizza gotowa.
Komentarze