Pizza BLANCA ... z twarogiem i szczypiorkiem

4.49 (189 ocen)

  • 40 min

Lekka, delikatna i pyszna... pizza inaczej...

  • 40 min

Składniki:

  • Ciasto:
    0,5 opakowania drożdży
    1 szklanka wody
    2,5 szklanki mąki
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka cukru
    2 łyżeczki ziół prowansalskich

    Nadzienie:
    1 puszka krojonych pomidorów
    1 kostka sera białego
    10 dag sera żółtego
    Szczypiorek
    Bazylia
    Oregano
    Czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

4.49 (189 ocen)

Zobacz również:

Pizza

Pizza blanca ... z twarogiem i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto 1. Rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie, dodać pozostałe składniki i wymieszać aż ciasto aż będzie gładkie. Odstawić na 30 min do podwojenia objętości.
  • Pomidory 2. Pomidory wrzucić na patelnie, dodać przyprawy: bazylię, oregano i czosnek. Gotować 5-7 min.
  • 3. Ser żółty zetrzeć.
  • 4. Ser biały pokruszyć.
  • 5. Szczypiorek pokroić drobno
  • Pieczemy 6. Blaszkę posmarować masłem, rozłożyć ciasto, posmarować sosem, położyć ser żółty , a następnie biały
  • 7. Piec w piekarniku 15 min w temp. 200 C.
  • Gotowe 8. Wyjąć z piekarnika i posypać szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szczypiorek Twaróg

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować