Piwne szaszłyki

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Proste danie, idealne na letnie grillowanie.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - karkówka wieprzowa bez kości w plastrach: 3 plastry
    - piwo w butelce: 1 sztuka
    - czosnek ząbki utarte: 4 sztuki
    - cebula w piórka: 1 sztuka
    - zioła prowansalskie - torebka: 2 łyżki
    - pieczarki małej wielkości: 6 sztuk
    - boczek wędzony plastry: 10 sztuk
    - papryka czerwona konserwowa: 6 sztuk
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Piwa

Piwne szaszłyki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry karkówki włożyć do miski, przyprawić ziołami, dodać cebulę, czosnek, zalać piwem, przykryć i wstawić na noc do lodówki. Następnego dnia mięso wyjąć, pokroić w kostkę i ponabijać na szaszłyk dowolnie z pozostałymi składnikami.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować