Pita z farszem meksykańskim

4.44 (162 ocen)

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Żeby nie było, że zawsze tylko gyros :)

  • 45 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 30 dkg łopatki wieprzowej
    2 cebule
    1/2 puszki kukurydzy
    1/2 puszki czerwonej fasoli
    3 łyżki przecieru pomidorowego
    sól, pieprz
    słodka i ostra papryka
    1 opakowanie chlebków pita
Wystaw ocenę:

4.44 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pita z farszem meksykańskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Farsz meksykański 1. Cebulę pokroić i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Mięso zemleć w maszynce, dodać do cebuli. Podsmazyć 10-15 minut. Dodać osączoną kukurydzę i fasolę, a po 5 minutach przecier pomidorowy i przyprawy. Podsmażyć jeszcze chwilę.
  • 2. Od chlebków pita odkroić jeden bok tworząc kieszonki i opiekać w tosterze. Napełniać farszem i gotowe. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Pita Farsz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Amerykańska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować