Pita z dodatkami

4.5 (169 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Jeśli lubicie tortille to musicie koniecznie spróbować zamknąć ulubione dodatki w nowej odsłonie- w Picie:)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - chlebek pita: 4 sztuki
    - sałata lodowa: 1 sztuka
    - ogórek świeży, średni: 1 sztuka
    - pomidor bez skóry duży: 1 sztuka
    - papryka czerwona: 1 sztuka
    - cebulka smażona: 4 łyżki
    - sos czosnkowy: 4 łyżki
    - pierś z kurczaka pokrojona w kostkę: 1 sztuka
    - przyprawa gyros: 2 łyżeczki
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Pita z dodatkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pite podgrzewamy w piekarniku albo w tosterze (około 3 minut).
    W miseczkach szykujemy dodatki: sałata lodowa, pomidor pokrojony w plasterki, ogórek w plastry, papryka w paseczki, pierś z kurczaka pocięta w kostkę i wymieszana z przyprawą gyros i usmażona albo tuńczyk.
    W podgrzaną pitę nakładamy w środek dodatki wg własnego uznania, polewamy sosem i od razu podajemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pita

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować