Pistacjowe herbatniki muśnięte pistacjowym kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto- Do przesianej mąki dodajemy zmielone pistacje oraz cukier puder. Dokładnie mieszamy. Dodajemy masło i śmietanę. Całość szybko wyrabiamy i wstawiamy do lodówki na minimum jedną godzinę. Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto i wykrawamy małe ciasteczka. Pieczemy ok. 10-12 minut, termoobieg 180 stopni. Można podawać je same, lub z pistacjowym kremem.
2.Pistacjowy krem -
Czekoladę z łyżką masła i mlekiem roztapiamy nad kąpielą wodną. Masą czekoladową zalewamy zmielone pistacje, dodajemy cukier puder i dokładnie mieszamy. Jeśli masa jest za gęsta rozrzedzamy ją odrobiną mleka. Tak przygotowanym kremem smarujemy pistacjowe herbatniki. Smacznego!
Komentarze