Pisanki

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Tak przygotowane jajka są bardzo smaczne i ładne.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 5 szt pałek z kurczaka
    5 najmniejszych jakie mamy jajek ugotowanych na półtwardo
    1 łyżka oleju
    5 łyżeczek przyprawy do drobiu
    2 łyżeczki majeranku

Pisanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować tak nie do końca na twardo
  • Pisanki 2. Z mięsa usunąć kości (tak aby nie uszkodzić mięsa ), jeśli dobrze usuniemy kość powstanie nam taka kieszonka z mięsa. Mięso posypujemy przyprawą doi drobiu, w środku umieszczamy obrane jajko, zakładamy górę mięsa i spinamy wykałaczkami. Wierzch mięsa posypujemy majerankiem .
  • Pisanki 3. Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy mięso, przykrywamy i dusimy do miękkości.
    Kiedy mięso lekko przestygnie, dzielimy na połowę i podajemy z dowolną sałatą lub nawet z majonezem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy