Pisanka

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Nie wiem czy lepiej jajka z kurczakiem czy kurczak z jajkiem,tak czy tak jest dobrze i smacznie.

  • Łatwy

Składniki:

  • - pałki z kurczaka: 5 sztuk
    - jajka ugotowane na półtwardo (najmniejsze jakie mamy): 5 sztuk
    - olej: 1 łyżka
    - przyprawa do drobiu -złocista: 5 łyżeczek
    - majeranek: 2 łyżeczki

Pisanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pisanka 1. Jajka ugotować tak nie do końca na twardo ,z pałek usunąć kości (tak aby nie uszkodzić mięsa ),jeśli dobrze usuniemy kość powstanie nam taka kieszonka z mięsa .
    Mięso posypujemy przyprawą doi drobiu ,w środku umieszczamy obrane jajko,zakładamy górę mięsa i spinamy wykałaczkami.
    Wierzch mięsa posypujemy majerankiem .
  • pisanka 2. Na patelni rozgrzewamy olej ,podsmażamy mięso ,przykrywamy i dusimy do miękkości .
  • pisanka 3. Kiedy mięso lekko przestygnie ,dzielimy na połowę i podajemy z dowolną sałatą lub nawet z majonezem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy