Masa:
0,5kg twarogu sernikowego z wiaderka,
4 banany,
400 g smietany 30%,
3 smietan-fixy,
2 lyzki cukru,
1 cukier waniliowy.
Dodatkowo:
1 op masy waniliowej do tortu,
barwnik zielony,
posypka czekoladow
kilka tic-takow na zeby,
pisaki kolorowe do tortu,
jagody, winogron,
1 biszkopt.
1.Czekolade polamac i razem z margaryna roztopic w kapieli wodnej.Ostudzic.
Jaja ubic z cukrami na puszysta mase. Stale miksujac dodawac po lyzce ostudzonej czekolady. Dodac make wymieszana z proszkiem i miksowac tylko do polaczenia sie skladnikow. Ciasto wylac do formy o srednicy 26cm. Piec ok.30 min w temp 180st. Po ostudzeniu przekroic ciasto na pol.
2.Twarog zmiksowac z cukrami.Osobno ubic smietane ze smietan-fixami. Wymieszac ja z twarogiem.
Banany kroimy w plasterki, ukladamy na dolnym krazku ciasta.Na banany wykladamy mase serowa i przykrywamy drugim krazkiem.
Mase waniliowa przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.Smarujemy nia caly tort.
3.Troche masy barwimy na zielono i robimy z niej chuste.Z biszkoptu wycinamy kieliszkiem oko(umoczylam go w roztopionej czekoladzie).
Z jagod robimy opaske do oka.
Pisakami malujemy usta,wasy,oko.
Z tic-takow ukladamy zeby. Jeden tic-tac zawijamy w folie aluminiowa.
Z polowki winogronu robimy nos.
Chuste dekorujemy jagodami.
Z posypki czekoladowej robimy brodę.
Tort chlodzimy co najmniej 1 godzine.
Komentarze