Pingwinki

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Te Pingwinki to rewelacyjna przekąska. Na stole świetnie się prezentuje. Nie dość że świetnie zdobi stół to jeszcze fajnie smakuje.

  • Łatwy

Składniki:


  • - serek kanapkowy ze szczypiorkiem: 1 opakowanie
    - słoik oliwek czarnych bez pestek: 1 sztuka
    - marchew: 1 sztuka

Pingwinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Połowę oliwek delikatnie nacinamy wzdłuż wycinając cieniutki paseczek. Do wewnątrz wykładamy serek kanapkowy.
    Surową marchew obieramy i kroimy na plasterki około 0,5 cm. Dobrze jeśli marchew nie jest zbyt "szeroka w obwodzie". Z plasterków marchwi wycinamy dziobek i wciskamy go do pozostałych oliwek w otwór po wydrążonej pestce.
    Nadziane twarożkiem brzuszki pingwinków nabijamy na wykałaczki. Wbijamy w marchew (tworzącą nóżki). Na górę nabijamy łebki z dziobkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy